Projekt

claudiu_mariana2Den andra historien, om ett samhälle genom personerna.

Jag träffar människorna och lyssnar till deras version. Politiskt men inte djuplodande, alltid ur ett personligt perspektiv. Nyfikenheten på personen är stor  för varje människa har sin sanning.

Det här är ett utdrag av resan när jag åt lunch hemma hos mor och son i en förort till Bukarest.

Jag passerar de kommunistiska blocken, en efter en. Balkongerna är som små färgklickar i den slitna betongen. Magnolian blommar, träden är gröna och de lösgående hundarna dåsar i dammet. De gamla sitter vid sina små bord som de tagit med sig ut på gatan för att få ett samtal eller två med en förbipasserande. Det är skillnad på nu och då, under kommunismen satt de flesta inomhus och lagen sa att alla lampor skulle vara släckta kl 23. Jag närmar mig Claudiu och Marianas adress, dit jag är hembjuden på lunch.

 

elephant_oak_4

Elephant Oak
Elephant Oak är ett musikprojekt tillsammans med Ivan Landinez. Live har vi hjälp av trummisen Marcelo Munoz.Vi är mitt i inspelning av vår försa skiva som planeras att släppas i höst.  Vi komponerar även musik till film och reklam.Musik finns på:
www.elephantoak.com

 

 

dockskap

Somebody has my mind in mind

Ett konstprojekt tillsammans med Fotograf Emma Jönsson Dysell och Anna Hallén.

Jag fick chansen att illustrera Annas tankvärda berättelse. Nygift och gravid diagnostiserades hon med bröstcancer. Allt förändrades på ett ögonblick och kampen mot cancern tog över hennes liv.

Anna berättar i Metro:

– Jag vill öka medvetenheten kring att unga kvinnor får bröstcancer. För mig var det här ett sätt att bearbeta och skapa ordning i det totala kaos jag befann mig. Nu hoppas jag att bilderna kan förmedla hopp till andra som drabbats och en känsla av ett de inte är ensamma.

Utställningar:
Bröstcancerfondens ljusmanifestation Kungsträdgården
Bröstcancergalan Göteborg